Alpejski Dwór – Restauracja w Międzygórzu
Wiele serca włożyliśmy w to, by pensjonat Alpejski Dwór urządzić ze smakiem. Jednak miejscem, gdzie o smak dbamy najbardziej, jest nasza kuchnia oraz restauracja. Z szacunkiem do natury, w nowoczesnym piecu konwekcyjnym, starannie przygotowujemy świeże i smaczne posiłki.
Stawiamy na menu oparte na tradycyjnych daniach kuchni domowej i regionalnej ponadto wzbogacone o własne, oryginalne propozycje szefa kuchni. Podbijamy serca i żołądki gości zupami, pysznymi pierogami, wybornym smakiem pstrąga kłodzkiego czy bogactwem ekologicznej gryki.
Wielu gości odwiedza nas specjalnie by skosztować polędwiczek w sosie z leśnych grzybów, natomiast innych szczególnie zachwyca pierś z kaczki w słodkim sosie bądź gulasz z wołowiny sudeckiej.
Na deser nasza słynna już, domowa szarlotka, pieczone jabłko z marcepanem czy również na miejscu wypiekane bezy, ciasteczka i rogaliki drożdżowe.
Lokalni i sprawdzeni dostawcy
W produkty zaopatrujemy się wyłącznie u sprawdzonych dostawców, podczas gotowania bazujemy na ziołach i naturalnych przyprawach, oczywiście nie stosujemy sztucznych dodatków smakowych.
Nietolerancje pokarmowe
Zapraszamy również gości o specjalnych potrzebach kulinarnych – chętnie przygotujemy dania bezglutenowe, bezmleczne czy bezsalicylanowe.
Przyjęcia okolicznościowe
Jesteśmy przygotowani na przyjęcie gości indywidualnych a także większych grup.
W wyjątkowych okolicznościach natury, w samym sercu Międzygórza, przy dźwiękach potoku i szumiących liściach drzew, organizujemy uroczystości rodzinne jak i również okolicznościowe.
Alpejski Dwór Międzygórze – godziny otwarcia
Restauracja jest czynna od 13.00 do 21.00.
W sezonie niskim prosimy o kontakt telefoniczny.
Uwaga: w okresie wakacyjnym, w czasie świąt, długich weekendów oraz weekendów rekomendujemy telefoniczną rezerwację stolików.
Tel. 74 8136 321
Drodzy Goście Restauracji Alpejski Dwór
Bardzo się cieszymy, że możemy Was gościć w naszej restauracji.
Zanim przystąpicie do degustacji dań, chcielibyśmy w kilku słowach, opowiedzieć Wam o naszej kuchni.
Gotowanie jest naszą prawdziwą pasją. Dlatego dużo serca i energii wkładamy w prowadzenie restauracji.
Nasza filozofia, to przygotować danie smacznie i zrobić to szczerze… Dlatego w naszych daniach poczujesz prawdziwy smak masła, ziół, dobrych gatunkowo przypraw.
Zaopatrujemy się u zaufanych przyjaciół i sprawdzonych dostawców. Cenimy sobie więc produkty regionalne i chętnie wspieramy lokalnych producentów.
W naszym menu znajdziesz produkty lokalne, takie jak: kaszę gryczaną z „Doliny Gryki”, ekologiczne pestki dyni z okolic Międzylesia, pstrąga Kłodzkiego, ser Blue z małej mleczarni z okolic Międzygórza, miody z pobliskich pasiek.
Na stole śniadaniowym serwujemy np. przygotowane przez nas dżemy, przetwory, pasztety i wędliny. Do sałatek dodajemy oleje zimnotłoczone i ekologiczną oliwę z oliwek.
Dania w naszej restauracji przygotowywane są na Wasze zamówienie. Dlatego z wdzięcznością docenimy okazaną cierpliwość podczas oczekiwania na posiłek.
Jesteśmy otwarci na Państwa życzenia kulinarne, oczywiście nasza karta restauracyjna spełnia oczekiwania osób na diecie bezglutenowej.
Chętnie przygotujemy również posiłek, dostosowany do indywidualnych potrzeb żywieniowych.